Gruijthuijsen Fysiotherapie

PRAKTIJK WEERT CENTRUM / KEENT

0495-536786

PRAKTIJK WEERT GROENEWOUD

0495-532014

PRAKTIJK STRAMPROY

0495-566233

Longfysiotherapie

Samen werken aan herstel

Longfysiotherapie

Revalidatie voor patiënten met C.O.P.D.

In onze praktijk bestaat de mogelijkheid voor patiënten met C.O.P.D. een revalidatie-programma te volgen. Er wordt gebruik gemaakt van onze FysioFitnessruimte. Hier zijn voldoende trainingsmiddelen voorhanden om u optimaal te kunnen trainen.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van het leven en de activiteiten van het dagelijks leven significant verbeteren door een actief oefenprogramma.

Voor de goede orde: de longfunctie verbetert helaas niet. De revalidatie richt zich met name op het vergroten van de conditie/uithoudingsvermogen hierdoor is men uiteindelijk in het dagelijks leven beter in staat de activiteiten die men onderneemt uit te voeren.

Behandeling

De eerste behandeling bestaat uit een anamnese en een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt er met u een behandelplan opgesteld, waarna u binnen een C.O.P.D.-groep uw training onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt volgen. Uw behandelplan wordt iedere keer bijgesteld, indien dit uiteraard nodig is.

Tijdens elke behandeling wordt uw hartfrequentie, saturatie en bloeddruk gecontroleerd.

Voorwaarden voor behandeling:
Behandeling is alleen mogelijk na verwijzing van een longarts. Van belang is dat op de verwijzing bepaalde longfunctie waarden zijn vermeld, waaronder de FeV1/VC waarde uitgedrukt in procenten.

In welke praktijk kunt u terecht voor de Longfysiotherapie?

De revalidatie voor patiënten met C.O.P.D wordt aangeboden in de praktijk in Stramproy.  De trainingen vinden plaats op: dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 11:00 uur en van 12:00 uur tot 14:30 uur.

Wordt Longfysiotherapie vergoed door uw zorgverzekering?

Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie worden de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar ingediend.
Alle zorgverzekeraars hebben diverse aanvullende pakketten voor fysiotherapie. Kijkt u goed naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Indien uw behandelingen niet voor vergoeding in aanmerking komen dient u de fysiotherapie zelf te betalen.
Sommige behandelingen fysiotherapie worden uit uw basisverzekering vergoedt, andere uit uw aanvullende verzekering.

Indien u vragen hierover heeft beantwoorden wij deze graag voor u.

"Professionaliteit,
Deskundigheid, Service en
Laagdrempeligheid"