Welkom bij Fysiotherapie & FysioFitness Gruijthuijsen Stramproy
Voor iedere klacht een passende behandleing
laagdrempeligheid, professionaliteit, kwaliteit en service
Mathijs Gruijthuijsen
“Ik ben altijd op zoek naar het optimale in een behandeling, zoek in de volle breedte van wat mogelijk is en maak daarbij gebruik van ondersteuning en expertise door andere zorgverleners.”
Manueel therapie, EPTE, RSI, claudicationet, parkinsonnet
Theo KIggen
“Fit leven leeft lekker!”
oedeemtherapie, schouderrevalidatie, triggerpointtherapie, longfysiotherapie
Inge Kees
“Mijn passie ligt bij de behandeling van baby’s en schoolgaande kinderen. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op een eigen wijze. Daarom staat de ontwikkeling van het kind voorop binnen mijn behandeling. Ik vind het belangrijk dat er een omgeving gecreëerd wordt waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen.”
kinderfysiotherapie, FysioFitness, claudicationet
Lotte Verzijden
“Ik streef naar persoonlijke aandacht met mijn luisterend oor. Een passende behandeling voor iedereen en duidelijke uitleg bij verschillende blessures/klachten.”
McKenzietherapie, geriatrie, handfysiotherapie
Wesley Willems
“De hulpvraag van de patiënt staat centraal, aangevuld met mijn eigen expertise stellen we samen een passend behandelplan op om uw klacht optimaal te behandelen. Vertrouwen en goede communicatie zijn belangrijk om het beste uit de behandeling te halen!”
fysiotherapie, TENS
Guus van de Goor
“Ik ben een sportief ingestelde fysiotherapeut met een passie voor revalidatie trajecten. Waarbij we samen kunnen werken om het gewenste niveau van belastbaarheid weer te bereiken. Dit kunnen we samen doen middels oefeningen in de behandelruimte, trainingszaal of in het zwembad. Op deze manier kunnen de eigen gestelde doelen weer behaald worden.”
osteoporosetherapeut, sportfysiotherapie, dry needling, EPTE, claudicationettherapeut, TENS, hydrotherapie
Luuk Schreurs
Belangrijk voor mij is dat de patiënt zich serieus genomen voelt en we de behandelingen samenstellen op basis van wat de patiënt wil bereiken. Elke behandeling ben ik kritisch en op zoek naar de best bewezen technieken voor elke klacht. Dit alles op een luchtige manier. Een goede therapeut-patient relatie is voor mij het begin om het meest uit de behandeling te halen.
fysiotherapeut i.o.
oedeemtherapie
De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met verschillende soorten oefentherapie en massage die het vochtafvoerende systeem bevordert. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt omgeleid. Bij oedeemtherapie is geduld een schone zaak. Het duurt even voordat er een blijvend resultaat is bereikt. Als er een stabiele situatie wordt bereikt kan de oedeemtherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om het de situatie stabiel te houden.
Theo Kiggen
sportfysiotherapie
Een fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt waarom u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en het revalidatieschema die hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling opgenomen.
Guus van de Goor
manueel therapie
e manueeltherapeut behandelt uiteenlopende klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dit kan een lokale behandeling van een gewricht en het daaromheen liggende weefsel zijn of de behandeling gaat uit van de wervelkolom, waar andere gewrichten en delen van het lichaam door geïnnerveerd worden. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut behandelt zijn: Nekklachten Hoofdpijnklachten of migraine Schouder- en elleboogklachten Rugklachten zowel hoog als laag in de rug Rib- en borstpijn Heupklachten
Mathijs Gruijthuijsen
longfysiotherapie
In onze praktijk bestaat de mogelijkheid voor patiënten met C.O.P.D. een revalidatie-programma te volgen. Er wordt gebruik gemaakt van onze FysioFitnessruimte. Hier zijn voldoende trainingsmiddelen voorhanden om u optimaal te kunnen trainen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van het leven en de activiteiten van het dagelijks leven significant verbeteren door een actief oefenprogramma. Voor de goede orde: de longfunctie verbetert helaas niet. De revalidatie richt zich met name op het vergroten van de conditie/uithoudingsvermogen hierdoor is men uiteindelijk in het dagelijks leven beter in staat de activiteiten die men onderneemt uit te voeren.
Theo KIggen, Mathijs Gruijthuijsen
TENS Xpert clinic
TENS apparaten leveren zachte en veilige elektrische stroompjes via zelfklevende kussentjes (zgn. elektrode-pads) op de huid waardoor de zenuwen onder de huid worden geprikkeld . Belangrijke effecten van deze prikkelingen: verstoring van de zenuwpijn geleiding waardoor je minder pijn ervaart aanmaak in opdracht van de hersenen van lichaamseigen pijnstillende stoffen zoals endorfine spierontspannende werking
Guus van de Goor en Wesley Willems
schouderrevalidatie
Heeft u schouderklachten? Of bent u onlangs geopereerd aan uw schouder? Binnen onze praktijken in Weert en Stramproy zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten die zorgen voor een optimale behandeling. Schouderrevalidatie is bestemd voor patiënten met schouderklachten als gevolg van overbelasting, immobilisatie, trauma of na een operatie. U wordt eerst onderzocht om een goed beeld te krijgen van de klacht, indien wij behandelmogelijkheden zien die kunnen leiden tot verbetering volgt een behandeling die passend is voor uw schouderklacht, om zo tot een maximaal resultaat te komen.
Theo Kiggen
Hydrotherapie
Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie in het water. Het grote voordeel van bewegen in het water is dat je geen last hebt van zwaartekracht. Door de opwaartse druk kun je gemakkelijker bewegen dan naast het water. Daarnaast zorgt water wel voor weerstand, waardoor jij door te bewegen kracht en conditie opbouwt. Hierdoor kun je met geringe belasting, toch resultaat boeken. Het grote voordeel van hydrotherapie is dus dat je mobiliteit, kracht en stabiliteit kunt trainen zonder je gewrichten te belasten.
Lotte Verzijden
Training en Revalidatie bij osteoporose
De beweegzorg en leefstijlbegeleiding, geleverd door gespecialiseerde Chronisch ZorgNet therapeuten, richt zich o.a. op veilig bewegen na een fractuur, herstel van de fractuur, valpreventie en het optimaliseren van beweeggedrag bij alle dagelijkse activiteiten. Hierdoor wordt het risico op fracturen verlaagd, wat bijdraagt aan een verbetering van de kwaliteit van leven. Hierbij is aandacht voor botbelasting, spierversterking, balans en houding. Ook het tegengaan van immobiliteit speelt een belangrijke rol, want zeker ook voor botten geldt: use it or lose it!
Guus van de Goor
triggerpointtherapie
Eén van de methodes om triggerpoints tot rust te brengen is een behandeling met massage. De therapie zal gericht zijn op het inactiveren van de triggerpoints, waardoor de strakke spierstrengen die verantwoordelijk zijn voor de toegenomen spierspanning worden losgemaakt. De pijn zal hierdoor afnemen. Ook de lengte van de spier moet weer genormaliseerd worden. Hiervoor bestaan verschillende therapeutische technieken.
Theo kiggen
Parkinsonnet
ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van Parkinson patiënten. Het netwerk streeft er naar dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch Parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is door de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek
Mathijs Gruijthuijsen
shockwave
Shockwave therapie is een techniek die gebruikmaakt van schokgolven om de pijn in je lichaam te verminderen. De techniek volgt het principe van een niersteenverbrijzelaar. Een apparaat stuurt geluidsgolven via je huid naar de plaats die moet behandeld worden. Daardoor verbeteren niet alleen je lokale pijnklachten maar ook de algemene bloeddoorstroming en stofwisseling in je lichaam. Shockwave therapie stimuleert eveneens de helende kracht van je eigen lichaam. Daarom wordt deze techniek vaak gebruikt bij chronische klachten en hardnekkige aandoeningen. Meestal is er zelfs al na enkele sessies een verbetering van je klachten merkbaar.
Mathijs Gruijthuijsen, Inge Kees
claudicationet
De pijn die optreedt tijdens het lopen kan uw dagelijks leven behoorlijk verstoren, zowel thuis, op uw werk, als in uw sociale contacten. Bovendien vermindert uw conditie als u door de klachten te weinig beweegt. Als de aandoening langer bestaat kunt u ook last krijgen van koude voeten, het ontbreken van een onderhuidse vetlaag of verdikte teennagels. Wondjes aan voet of been genezen minder goed en gaan soms zweren.
Mathijs Gruijthuijsehn & Inge Kees
handtherapie
Een handtherapeut is een fysiotherapeut, die zich speciaal heeft bekwaamd in de revalidatie en behandeling van aandoeningen van hand en pols. De behandeling bestaat in veel gevallen uit een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie. Naast de reguliere behandeling kan de handtherapeut in samenwerking met de ergotherapeut ook daar waar nodig ondersteunende behandeling geven, zoals het vervaardigen van spalken/orthesen, of tape. Ook littekenbehandeling en het geven van adviezen in het kader van vrije tijd en werkgerelateerde activiteiten horen bij het werk van de handtherapeut.
Lotte Verzijden
Dry Needling
Bij Dry needling wordt door middel van een speciale techniek spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij spierklachten die al langer bestaan als onderdeel van een totaalbehandeling. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, RSI, nekproblemen en een tenniselleboog. De fysiotherapeut maakt gebruik van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.”
Guus van de Goor
kinderfysiotherapie
De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandeld maar geeft ook voorlichting en advies. Een ouder kan met een (hulp)vraag naar de kinderfysiotherapeut toe gaan, op eigen initiatief of via het consultatiebureau, GGD, huisarts of kinderarts. Nadat het kind is ingepland volgt een intake. Door middel van onderzoek en gestandaardiseerde tests krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorische niveau. De ouders, leerkrachten, huisarts en andere betrokkenen spelen hierbij een belangrijke rol. Zij geven informatie over hoe het kind zich onder verschillende omstandigheden gedraagt. De kinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen en stelt een behandelplan op.
Inge Kees
echografie
Echografie als aanvullend onderzoek, als hulpmiddel voor gerichtere behandelingen en als evaluatiemiddel zie je steeds vaker binnen de fysiotherapie. Echografie is in de fysiotherapie een manier van onderzoek om een klacht of letsel te beoordelen of als aanvulling op het fysiotherapeutische onderzoek. Echografie geeft een goed beeld van zacht weefsel (weke delen) zoals spieren, pezen en gewrichtsbanden. Voorbeelden hiervan zijn schouder, elleboog, pols, heup, knie, enkel en achillespees etc.
Mathijs Gruijthuijsen & Melanie van Heugten
EPTE
.EPTE is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.
Mathijs Gruijthuijsen
medical taping
Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.
Melanie van heugten
RSI revalidatie
RSI komt veel voor bij bepaalde beroepsgroepen zoals secretaresses, kappers, computer-programmeurs, musici, caissières en schrijvers (schrijverskramp). Mensen met deze beroepen vallen binnen de risicogroep, maar het kan in principe iedereen treffen. RSI is een verzamelnaam voor klachten, symptomen en syndromen die voorkomen in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. De klachten worden doorgaans veroorzaakt door repeterende bewegingen, een langdurige statische houding of een combinatie van beiden. Verder kunnen persoonsgebonden en werkgebonden factoren een belangrijke rol spelen bij het ontstaan, verergeren of het instandhouden van RSI.
Mathijs Gruijthuijsen
geriatrische fysiotherapie
Naarmate mensen ouder worden, is de kans groter dat ze klachten krijgen of minder mobiel zijn. Kort gezegd: ouderdom komt met gebreken. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer voldoende (kunnen) bewegen. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut.
Lotte Verzijden
hyperventilatie
Je probeert dan nog meer lucht naar binnen te krijgen. Hierdoor verstoor je de balans tussen zuurstof en koolzuur steeds meer. Je hebt het gevoel dat je te weinig lucht naar binnen krijgt, terwijl je juist te veel lucht naar binnen krijgt! Je gaat daardoor steeds sneller en korter inademen en vergeet goed uit te ademen. Als de versnelde ademhaling doorgaat kun je zelfs flauw vallen. De verschijnselen van hyperventilatie zijn zeer beangstigend, maar niet gevaarlijk! Als je flauw valt neemt het automatische ademhalingssysteem de ademhaling weer over en herstelt de verhouding tussen zuurstof en koolzuur zich. Je komt dan vanzelf weer bij. Hyperventilatie is niet nadelig voor het lichaam!
Theo Kiggen & Mathijs Gruijthuijsen
McKenzietherapie
McKenzie therapie is een effectieve behandelmethode voor mensen met lage rug-, nek- en schouderklachten. McKenzie therapie is daarom voornamelijk effectief bij klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom. Voor wie is het en wat kan je verwachten? De McKenzie therapie is geschikt voor iedereen met lage rug-, schouder- of nekklachten en mogelijke uitstralende pijn naar de armen of benen. De fysiotherapeut zal oefeningen opstellen die vervolgens thuis op frequente basis uitgevoerd dienen te worden. De fysiotherapeut zal hierbij vertellen hoe vaak en wanneer deze oefeningen het beste uitgevoerd kunnen worden.
Lotte Verzijden
openingstijden praktijk Stramproy
maandag 7:30 - 21:00 dinsdag en woensdag 7:30 - 18:00 donderdag 7:30 tot 17:30 vrijdag 7:30 tot 17:00
Enkel op afspraak
FysioFitness
Het resultaat van fysiotherapeutische behandelingen kan dan worden bevorderd door de patiënt specifieke oefeningen te laten doen. In het algemeen blijkt echter dat men thuis niet over de adequate middelen beschikt om oefeningen goed te kunnen uitvoeren. Dit is een van de redenen waarom Fysiotherapie Gruijthuijsen “FysioFitness” heeft opgericht. FysioFitness is als het ware een verlengstuk van fysiotherapie. FysioFitness is er echter ook voor mensen, individueel of in groepsverband, die hun conditie op peil willen krijgen en/of houden.
powered by Inge Kees
openingstijden FysioFitness
maandag, woensdag en vrijdag van 8:00 tot 11:30
enkel op afspraak
beweegprogramma's
De fysiotherapeut is dé specialist als het gaat om beweegstimulering. Met name mensen met één of meerdere chronische aandoeningen kunnen door de fysiotherapeut begeleid worden naar een actieve leefstijl. Heeft u een chronische aandoening zoals artrose, diabetes, COPD, osteoporose of een coronaire hartziekte? Dan biedt de fysiotherapeut u een beweegprogramma speciaal afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen!
voor vergoeding raadpleeg uw zorgverzekeraar
Partners waarmee wij samen werken
Cesar/Mensendieck
Cesar/Mensendieck
Cesar/Mensendieck
Ergotherapie Ergosolutions
Als ergotherapeut helpen we u naar zelfstandigheid in activiteiten uit het dagelijks leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aankleden, douchen, koken, werken, huishouden en hobby's. Samen kijken we naar knelpunten en mogelijkheden in deze activiteiten. Samen kijken we hoe u (opnieuw) de betekenisvolle dagelijkse activiteiten uit kunt voeren in uw eigen omgeving. Hetgeen wat u belangrijk vindt staat hierin centraal. De behandeling kan bestaan uit het oefenen van een activiteit, het op een andere manier uitvoeren van activiteiten, het aanpassen van de activiteit of de omgeving en het inzetten van een hulpmiddel.
voor meer informatie bezoek onze website www.ergosolutions.nl
Podotherapie van Veen
Problemen in de voet, knie, heup of lage rug tijdens dagelijkse activiteiten, sport of werk; Stand afwijkingen of vormafwijkingen van de voet, zoals platvoeten, holvoeten, gekantelde voeten of aangeboren afwijkingen; Teenafwijkingen, zoals hamertenen, klauwtenen of scheefstaande grote tenen; Nagelproblemen, bijvoorbeeld ingegroeide nagels; Huidproblemen, bijvoorbeeld terugkerende eeltvorming of likdoorns; Voetproblemen door slecht passend schoeisel; Een steeds terugkerende sportblessure; Vermoeidheidsklachten in de voeten of benen.
Heeft u vragen?
Heeft naar aanleiding van deze informate vragen dan vernemen wij dit graag via www.fysiotherapie-weert.nl of raadpleeg uw behandelend fysiotherapeut
Wij wensen u een fijne dag toe